Skip to main content

Wij zijn Janssen Flowers en blij om je te zien!

Word onze klant en we zullen je laten zien waarom wij de eerste ‘Flying Dutchman’ zij met het GTP label! Dit betekent namelijk dat wij onze klanten kwaliteits producten kunnen garanderen!

word onze klant!
Direct inloggen

Janssen Flowers

Bloemenexport van niveau

Janssen Flowers b.v. is een familiebedrijf dat bestaat sinds 1985. Wat begon als een bloemenlijn met één vrachtwagen, is nu een bedrijf met drie gekoelde opleggers die aan meer dan 140 bloemisten leveren in het zuiden van Engeland. Wekelijks leveren wij verse snijbloemen en potplanten aan onze klanten. Onze missie is om goede kwaliteitsproducten te leveren tegen een redelijke prijs.

We zijn gevestigd op het veilingterrein Flora Holland in Rijnsburg en we kopen onze producten in op de drie grote bloemenveilingen van Nederland. Sinds 2010 is Janssen Flowerexport gecertificeerd met het MPS Florimark Good Trade Practice. Wij zijn de eerste`Flying Dutchman`in het Verenigd Koninkrijk met dit kwaliteitslabel, wat onze klanten garandeert van kwaliteitsproducten.

 
 
 
 
 

Florimark Good Trade Practice (GTP)

Wat is Florimark GTP?

Florimark GTP (Good Trade Practice) is een certificaat dat naast traceerbaarheid nog tal van andere aspecten borgt. Het certificaat bevat bijvoorbeeld sociale, milieu- en kwaliteitseisen en heeft aandacht voor samenwerking in de keten. Specifieke onderdelen van het certificatieschema zijn onder andere: versheid, ingangscontrole, opslag, voorraadbeheer, verdeling en traceerbaarheid van ingekochte bloemen en planten in het handelskanaal. Er is ook een variant van GTP voor Lijnrijders, dit certificatieschema heet Florimark GTP Lijnrijders.

Certificatieschema voor de bloemendistributeurs

Het certificaat Florimark GTP Lijnrijders onderscheidt zich van andere certificaten doordat het is opgesteld dóór en vóór de sierteeltsector. Het certificaat biedt zowel de individuele lijnrijders als de totale beroepsgroep een handvat om verder te professionaliseren en in te spelen op veranderende eisen vanuit de markt. Naast de bovengenoemde eisen (kwaliteit, sociaal, milieu) is er ook aandacht voor het personeelsbeleid (opleiding, hygiene en veiligheid) en samenwerking op het gebied van inkoop en informatie-uitwisseling. De belangrijkste aandachtsgebieden:

  • De kwaliteit van het product en de manier waarop het product behandeld wordt gedurende het afleveringsproces. De volgende onderdelen krijgen aandacht: frisheid, opslag, vooorraad, management en traceerbaarheid.;
  • Samenwerking in de handel, speciaal gericht op de relatie tussen klanten en leveranciers. Dit gaat over onderwerpen als klachtenafhandeling en klanttevredenheidsonderzoeken;
  • Interne organisatie, inclusief stafmanagment, milieubeleid en kwaliteitsmanagement.

Voordelen voor de bloemisten

Voor bloemmisten geeft het naast het bovenstaande meer zekerheid. Bloemisten die bloemen en planten inkopen van een gecertificeerd bloemendistributeur kunnen zeker zijn dat deze bedrijven goed georganiseerd zijn en dat de producten traceerbaar zijn. Om als bloemist zelf traceerbare producten te verkopen zorgt voor een vesterkte positie in de markt.